Blogger news

Selasa, Jun 21, 2011

syiling..syiling..syiling..

assalamualaikum dan salam sejahtera,

hellu my dear,

yeay..aku kayooo..aku kayoo...weee..kekekeke..mengong kejap..heh..(bukan duit aku ponn)
cam ne nih....berapa aku nk amik ni..baik tul pakcik ni bg bwk balik satu balang then suh amik berapa pon...(aku bayo balik tauuu)duit ni untuk aku letak dlm tabung en DBKL..kalu ku tak bayooo..alamatnyer melayang la rm100 ku..huh!..drpd kene bayo rm100..

anyway...terima kasih pakcik..nanti dh habis siling sayer saya mintak lagi eh..

ok lee..ku nk kiro2 duit nii..brapo nak amek ni??hmmm..

[MV HD] 2PM - Hands up [english subs+romanization+hangul]

assalamualaikum dan salam sejahtera,

hellu my dear,

heee..ni video kelip utk lagu ♪ ♫ ♬ put your hands up put put put put put,put your hands up put your hands up ♪ ♫ ♬


[sumber:youtube]

♡ 20 tips tentang percintaan...♡

assalamualaikum dan salam sejahtera

hellu my dear,


post kali ni ku letak tips2 ttg percintaan ni..cheeewahhh..ehem ehem..sedang bercinta ker??huhuhuh..tak le sekadar utk pembacaan dan suka2 aje.. =)..aku copy dari sini aje.. 20 tips tentang percintaan
layan aje la ehhh...opss lupe lak..terima kasih kepada en google.image utk gambar2 disini.. =)

1. Adalah sesuatu yang menggembirakan apabila kamu menyatakan bahawa hanya dia seorang saja yang kamu cintai untuk selama-lamanya dan tidak akan ada duanya.

2. Lebih menarik apabila kamu sekali – sekali mengirimkan kartu ucapan hari – hari special untuk si dia dengan buatan tangan kamu sendiri. Dihari – hari biasa juga kamu boleh meluahkan perasaan cintamu padanya.

3. Setiap saat kamu harus mengingatkannya dalam sebarang pekerjaan yang kamu lakukan. Percayalah apabila kamu mengingatinya si dia juga pasti akan mengingatimu. <-- ek..?hehe.good to hear this..~

4. Sentiasa berkongsi rahsia dengannya. Si dia akan merasakan dirinya amat penting dalam hidup kamu kerana dalam semua hal kamu tidak pernah berahsia dengannya.

5. Setiap kali si dia melakukan kesalahan jangan sesekali merendah-rendahkannya. Tugas kamu adalah memberi dorongan padanya agar memperbaiki kesalahannya, bukan membuat dia lebih merasa rendah diri.

6. Jangan malu untuk mengatakan bahwa kamu merindukan dia selalu, saat dia tidak ada disamping kamu, dan tidak bisa melupakan walaupun sesaat.

7. Jangan terlalu berlebihan dalam penampilan atau dandanan kamu sehingga membuat si dia bosan sama kamu.8. bagi hadiah. bukan dari lelaki sahaja.dari perempuan pon boleh. tidak ada salahnya bila perempuan sesekali memberikan si dia hadiah.Begitu juga dengan lelaki yang sudah memahami perempuan suka dengan hadiah. Maka hatinya akan berbunga.

9. Janganlah terlalu kecewa jika si dia lupa melakukan sesuatu yang kecil untukmu.manusia may do mistake..tp jangan selalu..!

10. Jangan bandingkan dirinya dengan siapa pun, kerana si dia akan menganggap kamu lebih suka orang lain.yang ni pantang untuk lelaki kot kn..?he

11. Rayakan hari ulang tahunnya, berikan kejutan, dan ubahlah suasana yang berbeza setiap tahun.

12. Belajarlah membuat keputusan sendiri, jangan hanya menyerahkan kepadanya bulat-bulat untuk membuat keputusan.matang la sikit..kn..?he

13. Jangan selalu menganggap si dia bisa membaca semua yang ada dalam hatimu. Belajarlah berterus terang.penting ni..~

14. Setiap malam hubungi si dia untuk mengucapkan selamat malam.

15. Jika dia mengajak kamu tengok movie, tidak ada salahnya kamu yang membeli minuman dan makanan ringan.

16. Hargailah privasi nya jangan sesekali geledah baca smsnya.17. Jika ada kesempatan waktu, ajaklah si dia keluar.

18. Jika kamu mempunyai lesen memandu janganlah biarkan hanya si dia sahaja yang memandu. Tawarkanlah bantuan kamu untuk membantunya memandu. Tidaklah si dia rasa seperti pemandu.hehe

19 Berikan nama panggilan yang mesra tetapi hanya kamu berdua saja yang mengetahuinya.

20. Apabila terjadi perkara yang memalukan pada dirinya, berpura-puralah kamu tidak mengetahuinya.ok..? =)