Blogger news

Jumaat, Mac 26, 2010

janji letak gambar...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..
jeng jeng..seperti yg di janji kan ..terima lahhh...huhuhu..gambar kami berfoya-foya...(eheh..asal la budak nih sengal sangat malam ni)...kan hari tu aku ader janji mau letak gambar aku,nisa,aswad dan lulu..huhuh...

selamat hari jumaat

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
selamat hari jumaat...alhamdulillah aku masih bernafas di bumi ALLAH ini...
huh..hari2 mmg keje banyak..maleh dah nak citer..huhuh...
hmm esok 2 hari kene g training dalaman utk pekerja2 HQ aje dulu..'Teaming for Passion'...
semua kene g leeeeerr..WAJIB..baru aku nak ponteng..hahahaha..sabo aje laa..

Khamis, Mac 25, 2010

bila mahu tak diberi..bile tak mahu..mahu diberi pula.. =P

assalamualaikum dan salam 1 malaysia.
aku menaip dari umah ni..(habis tu kat mana lagi)..hehehe..apa la tajuk citer aku hari nih..korang layan aje la erk..hahahahaha
apa aku nak citer nih..hmmm..sabtu ahad ni aku ada kursus..satu hari lak tu sampai kul 6.30pm..sabo aje laaa..ape entah aku lupe dah tajuk kursus tu..tapi dapat cuti free 2 hari..hehehehe.....layannn...
bile time aku nakkan sangat barang tuuu..tak dapat..mcm2 alasan diberi..tapi bile aku memang tak mau dah..time2 tu la baru nak bagi cadangan laaaa...iskk...tension nihhh!!!

~ HANYA DIA ~

assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

"Ku cintainya kerana cara dia
Sungguh berbeda dari yang telah ku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati

Ku cintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percayakan janjinya"

[HANYA DIA-CTKD]

aduhaii..aku dah jatuh chenta dengan ini laguuu...sangat bermakna...alalalala..tapi ngan saper aku chentaaaa...hehehe...aku pon tak tau la ngan saperrr...tergantung tak bertali..(cam no tu??)

tapi AWAS...jangan jatuh cinta dgn MILIK org lain..(opss agak sensitif ni..)..tapi itu la yg berlaku zaman skang ni..aku tak paham laa..dah ader yg halal..tetap carik yg lain..dah berpunya pon masih tergila2kan org lain..dah mengikat janji pon masih berfoya2 dengan orang lain...dah dapat yg cantik/hensem etc. pon masih lagi bercerai berai atau berpisah..yang paling aku geram skali bagi yang sudah berkahwin....pelik aku...(hmm maleh nak ckp banyak sebab aku pon masih bujang..)...cube bayangkan kalau HAK kite di rampas atau diambil orang lain???cuba bayangkan...renung2kan....

ok..

Rabu, Mac 24, 2010

hari-hari lalu

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
[gambar hiasan]
oooo~~ dah lama tak meng'update kan diri disini..sorry my dear..terlalu la sibuk semenjak 2 menjak ni..sibuk ngan keje dan juga hal peribadi..(..uhuhu..sibuk la sangat cik oiii..)..

banyak perkra yg berlaku dalam tempoh beberapa minggu ni..ada berlaku kecurian, kekecewaan(cheeewah),kemarahan, macam2 lagi la...huh..memang minggu yg sangat mencabar buat aku....tapi aku HADAPI DENGAN SEYUMAN..huhuhu...

[gambar hiasan]

kalu aku marah ... org akan kate..." ala budak tu marah sampai takat tu ajeee..dia tak leh wat lebih dari tu.." tak pon kate cam ni..." ala..org takkan takut dengan dia laa..sebab dia bukannya pandai marah org..tgk la masa dia marah..dia boley senyum2 lagi..pastu ckp main2..."..tak pon ade ckp cam ni.." ala..kalu dia marah org takkan takut nyerr..sebab dia tu lembut hati..."...hmmm itu la biasanyer...hmm entahla...bg aku itu la cara aku..aku tak suke nak marah2 beria2 sangat..aku tak reti....aku masih lagi jaga mulut aku ni...sebab kalu ikutkan hati marah aku ni..memang macam2 yg akan keluar dari mulut aku ni..lebih baik aku relaxxx aje...lagi pon tak elok ikutkan hati dan perasaan sangat...bila aku nak marah aku sentiasa jaga ayat-ayat dari mengeluarkan perkataan yg boleh menyakitkan hati orang...(tapi kadang2 terlepas gak.. ;P)...

boleh bace artikel kat link ni..Cara-cara menahan marah menurut Islam <--renung2 kan dan selamat beramal... =)

hmmm..

ahad lepas sepupu ku aida masuk wad..kesian dia..skang ni ada kat wad ICU hospital temerloh..aku g melawat dia isnin baru2 ni..sayu hati aku masa g melawat dia..dh la duk dlm wad dan katil yg sama ngan arwah nenek aku..bertambah rasa sedih aku..semangat dia betul2 kuat..bila panggil nama dia..dia menyahut..aku yg rasa sakit tengok dia masa tu...


[gambar hiasan]

ahad lepas gak kami sekeluarga pegi makan angin kat WANGSA WALK(hehehe..x la jauh mn pon)..hmm ini adalah idea adinda bongsu ku.tetibe aje ajak kuar makan..kami makan kat restoren AYAM PENYET..huhuh..first time makan..hehehe..memang layan eh ayam tu..sedap gak...lepas makan..g window shopping..( tapi kuar gak duit nyerrr)...

heh..apa lagi erkk....hmmm sambung semula la erk..daaa....

Rabu, Mac 17, 2010

apabila tidur lewat...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
YAALLAH...ngantok nyerrrrrrrrrrrrrrr....apsal la mate ni asyik nak ngantokkkk ajee....(eheh marah kat mate lak..itu la sape suh tido lewat semalam.. =P)..
bestnyerrr dapat tilam ngan bantal ni..uuu~~~tapi apakan daya..aku kini ni pejabat...haihh...[hiasan]

Selasa, Mac 16, 2010

'rajin' nyerrrrr


assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

hari ni aku tersangatla 'rajin' nak buat keje..dari pagi sampai skang ni entah apa yg aku buat..satu keje pon tak habis...mate lak ngantuk... -_- ...dgn system nyer yg sengal.....

haihh..apebende la customer ni nak..membebel2..bla bla bla bla...dh tak leh nak buat cam ner..ini dia lak yg lebih tahu dr kami2 kat cni nih..pastu desak2 lagi..hmmm ape nak jadi ngan dunia skang ni...

Khamis, Mac 11, 2010

aktiviti tinguk wayang

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
hmm seperti yg dijanjikan aku akan upload gambo..tapi bukan gambar aku g berfoya2 dengan nisa,lulu,aswad..huhuhu..aku nak upload gambo yg aku g tengok ALICE WONDER LAND 3D kat TIMES SQUARE minggu lepas..(credit to echan sebab dia yg memandu hari tu..huhuh..maaf la aku tak lasak nak bwk kete tengah2 kl..huhu..)best gak citer ni...lagi2 tinguk 3D..haiyak..kalu dia kene baling batu..batu tu kene kat muke aku..hahahahaaa..(phm tak ni..)eheh...kalu tok pehe pegi la tinguk 3D..hahahaha..
sebenarnya ikut perancangan nak tinguk PUAKA NIANG RAPIK....pastu tak jadik..tup tup echan ajak g tinguk ALICE...pastu yg kelakarnya..aku ni dah la tak reti nak booking2 online ni...hahahaha..lawak2..pastu bile call rupenyer ckp ngan mesin ajee...hahah dah siap booking.....selama 29 tahun hidp ni...ni la first time booking tiket wayang online..itu yg agak sengal ckit tu..hahahahaha..selalunyer TERJAH ajeee..heheheh...(eheh tak malu cite eh..)
ok meh kite layan gambo2 lak...layannn..(sebenarnya tak banyak pon gambar)..

*hmm yummy sedapkan..sebelum tu wajib makan duluu..yeayyy...makan kat JOHNY RESTAURANT..(eh ye ke??)...huhuh..nampak sedap kan..pandai2 kami2 ni memasakkan..heheheheh*

*psstt..sengaja letak gambo gelap ni...hehehe..dr depan wawa,tengah echan dan hujung tu asiah..cube tengok2 betol2 apa yg pelik pada gambar nih..(tengah ketawa ni..)...*
hmm ok la..aku rasa sekian la untuk hari ni.....~~~~~

Rabu, Mac 10, 2010

buat ku tersenyum.. =)

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..
hmm yg ni bebetul dah lama tak update ni...haih...bukannyer aper..maleh sebenornyer..iskk maleh ajee...entah bile nak rajin nih...
macam2 cerita berlaku beberapa hari ni dan minggu lepas..alhamdulillah semua nya yang baik2 aja.. =)..
dan...alhamdulillah akhirnya semalam dapat jugak aku berkumpul bersama sahabat2 ku..dah lama benar aku abaikan mereka2 ini...salah aku gak..aku memang mengaku semua ini salah aku..MAAFKAN AKU TEMAN..rasa lega dapat lepak2 sama semalam..tapi rasa mcm sekejap aje..masa betol2 cemburukan kite berempat...gambar???hmm nanti aku letak gambar kami...
ok la...night..sweet dreamm.. ZZzzZZzzZzz

Rabu, Mac 03, 2010

jika aku jatuh hati

video

"Ya Allah..Seandainya telah engkau catatkan
Dia milikku tercipta buatku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagian antara kami
Agar kemesraan itu abadi...
Seandainya engkau takdirkan
Dia bukan milikku
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya
Ya Allah Ya Tuhanku
Pasrahkanlah aku dgn takdirmu
Sesungguhnya apa yg telah Engkau takdirkan Adalah yang terbaik buatku
Ya Allah
Engkau saja yg maha mgetahui "

amin..

Isnin, Mac 01, 2010

ader lagiii niihhhh...hehehehe

assalamualaikum dan salam satu malaysia..


ader lagi nak update nih...aku pon tak tau la..aku ni dah gile nengok tv nih..semua citer aku nengok..lalalala..skang ni pon tengah layan citer SIONG..bestt gakkk..(semuanyer best..ape yg tak best nyer..)..ni ader ckit sinopsis aku copy dari sini..

LAGENDA - SIONG
Mulai 15 feb 2010 (Isnin-Khamis)
Waktu : 4.30 TV3 / 8.30 mlm TV9

Siri terbaru di Lagenda, Siong merupakan adaptasi daripada filem lagenda Raja Bersiong. Kisahnya bermula dengan Raja Wakarima (Helmi Hussain) yang mahu kekal muda dengan menghisap darah manusia tetapi telah berjaya ditumpaskan oleh Arya Mitra (Abu Bakar Juah), pembesar istana. Tubuh Raja Wakarima telah dipasung oleh Arya Mitra dalam keranda untuk memastikan tiada kesan peninggalan Raja Wakarima kekal di kerajaan Pancadi.
Sebelum dipasung dan ditanam, Raja Wakarima telah bersumpah untuk kembali membalas dendam terhadap Arya Mitra dan keturunannya. Raja Wakarima cuma akan bangkit semula sekiranya kerandanya terkena suluhan cahaya matahari.
Selepas 400 tahun, Tajul Zaman (Gambit Saifullah), ialah seorang tokoh konglomerat muda yang suka berfoya-foya. Suatu hari, orang gajinya terhiris jari ketika memasak.
Selepas merasa makanan tersebut, bermulalah sisi gelap hidup Tajul Zaman yang ketagihan darah. Dia mula membunuh wanita-wanita muda yang didampinginya dengan menghisap darah mereka.
Seorang penulis novel misteri, Amzar (Pierre Andre) sedang mengkaji sejarah Negara Pancadi. Bersama kekasihnya, Ria Fajarina (Sheera Iskandar), mereka menjejaki lagenda Raja Wakarima dan menemui peninggalan risalah purba dan wasiat moyang Amzar yang disembunyikan di rumah pusaka.
Barulah Amzar mengetahui tentang sejarah nenek moyangnya. Pada masa yang sama, Raja Wakarima berjaya bebas selepas kerandanya ditemui sekumpulan pekerja buruh. Dendamnya untuk mencari keturunan Arya Mitra bermula.
Tajul Zaman kini beroleh kuasa pada matanya untuk memukau wanita. Dia telah merampas Ria daripada Amzar. Setelah Amzar mengetahui rahsia Tajul sebagai penghisap darah, dia telah bersepakat dengan jelmaan Raja Wakarima iaitu Pak Tua untuk membunuhnya. Namun, hakikatnya tidaklah semudah yang disangkakan. Apakah yang akan terjadi seterusnya?

aku masih disini lagii...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..

hari ni aku balik awalllll...hujan lebat...(alhamdulillah..)..pastu nengok citer NA-O-MEI..alahaiii...aku dah kemaruk cite niii...haiihhhh..bahayo ni..hari2 nak balik awal ajeeee...
ni aku letak sinopsis aku copy paste kat sini

SINOPSIS....
Naomei ni sebenarnya adalah nama orang... kisah hidup naomei... Naomei muda- puteri sarah, dia masuk islam nama sudah jadik aisyah naomei. Dalam diam2 naomei bercinta dengan Azhar (Ryzal Dunia Baru). Azhar adalah anak majikan dia. Sebelum Azhar further study, diorang kawin diam2.. n eventually Aisyah mengandung... Azhar dapat berita Aisyah mengandung after dia fly to Aussie.. Then Aisyah berkorban simpan rahsia, but majikan dia dapat detect sebab dia asyik loya2.. Then bawak pergi cek doktor, she is positive mengandung. So majikan dia halau dia.

During the pregnancy period tu, Aisyah Naomei dah pindah ke utara Malaysia, duduk dalam satu rumah usang kepunyaan Maimon (Wan Maimunah) sampailah dia bersalin sendiri dalam rumah usang tu. Esoknya Maimon ke rumah tersebut dan menjumpai Aisyah lalu dibawa balik dan dijaga. Anak yang dilahirkannya itu diberi nama NAOMEI.

Beberapa bulan kemudian, Aisyah nekad mahu bekerja dinegeri lain kerana Moon- adik majikan lamanya sering mengekorinya. Lalu Aisyah meninggalkan anaknya dibawah jagaan Maimon dan Kassim (Kaza). Aisyah berpindah untuk bekerja disempadan. Aisyah dapat kerja disebuah kilang, dan dikilang itu ada seorang supervisor bernama Ayie (Syed Ali) yang menaruh hati kepada Aisyah dan mengajak Aisyah kahwin. Aisyah sebenarnya tak suke Ayie, tapi sebab Ayie ugut yang dia ada simpan satu rahsia Aisyah, dia pun kawin.

Dalam masa itu, NAOMEI anak Aisyah dijaga ibarat anak sendiri oleh kedua-dua suami isteri Kassim dan Maimon.. Dan selepas Aisyah berkahwin, dia terus meletakkan hak jagaan NAOMEI dibawah Kassim dan isterinya. Hasil perkahwinan kedua Aisyah, dia mengandung. Dalam pada itu, Ayie mula menunjukkan belangnya; seorang kaki pukul.. Cukup sembilan bulan Aisyah bersalin anak perempuan dan diberi nama Kamelia.

Berbalik pada Azhar (Ryzal), lepas tiga tahun di Aussie, dia balik n mendapati Aisyah dah tidak bekerja kat rumah dia lagi.. Dia cuba nak cari dan akhirnya mengaku pada parents dia yang diorang dah kawin. Parents Azhar minta Azhar lupakan dan cari perempuan lain untuk dijadikan isteri. Akhirnya Azhar memilih Ann Ngasri sebagai isteri, Ann ( lupalah nama watak) adalah seorang janda anak satu. Anaknya bernama Arman.

salah lagi....

assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

hellu my dear blog..sebenarnyer lame aku tak update ni..cume kelmarin aje aku start update blog ni..banyak perkara terjadi minggu lepas..dengan bebanan kerja nyer..(terbeban ngan kerja org lain)...hari ni pon nyaris2..hhahahaha...sib baik tak jadik..hehehe..

ahaihhh..apsal la hari ni aku rasa susah hati ni..sesak nafas rasernyer nih....

hmm kadang2 aku akan luahkan apa yg aku tak puas hati disini (tapi bukan kadang2..selalu sangat.. =P)..tapi ianya hanya sekadar luahan..salah ker??tak bermaksud apa2...bile ia sekadar luahan maknanya ia takkan disimpan didalam hati...tapi oleh kerana itu ada sahaja org yg terasa atau .... apa2 ajalah...tapi disini aku nak MINTA MAAF kepada sesiapa yg terasa atau terguris dengan catatan aku ini..
psst:aku harap catatan aku hari ni tak mengguris hati sesiapa...