Blogger news

Selasa, November 16, 2010

OST Filem Niyang Rapik "Syurga Seketika"


[source:youtube]



Kumenanti hukuman yang tersurat
Kumenangis tanpa airmata

Adakah aku sekadar sisa-sisa
Adakah aku hanya cuma sementara

Aku hanya mampu merasa

Korus
Mengapa engkau hancurkan niat suciku terhadapmu
Mengapa engkau sanggup biarkan aku tenggelam dalam dendam

Kini kukembali mencarimu
Di syurga seketika

Di sini kumasih berdiri
Jiwaku kosong tanpa erti
Menangis kumenangis

Ulang Korus

Oh Tuhan izinkan
Akukan tetap kembali

[souce;http://anizyn.blogspot.com/2010/02/lirik-lagu-syurga-seketika-ost-niyang.html]

Cinderella's Sister MV 2 Turn Around - Joo (Cinderella's Sister OST)

hehehe





[source;youtube]

Cinderella's Sister MV 1 It Has To Be You - Yesung (eng sub)

hmm me memang tengah menggilai lagu ini..best
drama dia memang best dan sedih..dah dua kali me tengok.. =((..



[source: youtube ]
salam dan hai semua,

-selamat hari raya aidiladha-

-happy belated birthday to mee..terima kasih kepada semua yg wish dan masih ingat birthday me..hehe..dah tuo dah me skang ni..umur bertambah lagi satu angka..hmm..-

hye my dear blog, dah lama ku tak upate disini.terlalu banyak dan macam2 cerita aku nak cerita kan.tapi jari jemari ni maleh nak menaipnye...huhu..maleh tak habis-habis.
terima kasih gak kepada pengunjung blog me walaupon me dah lama tak update..terima kasih..terima kasih..salam kenalan buat semua.

Jumaat, Julai 09, 2010

buat pertama kalinya...

assalamualaikum dan salam sejahtera

salam hari jumaat..alhamdulillah aku masih bernafas di bumi ini lagi dan masih sihat..alhamdulillah...

hari ini kami satu opis tak bekerja..buat pertama kalinya kami memunggah keluar segala harta benda dlm opis ni...YA ALLAH..tak dpt aku bayangkan betapa banyaknyer barang kat opis ni....macam2 ada..he he he...itu belum lagi kat meja tempat kerja sendiri..hehehe..( ini adalah catatan yg aku tak post tempoh hari.jummaat 9/7/2010)

ini adalah catatan hari ini..hehehe 11/7/2010 jam 8.28pm..aku masih di pejabat dan aku juga bekerja pada hari ini..*sign*..kalu ikutkan hati memang tak nak datang..tapi bile pikirkan nanti banyak la keje tertangguh..aku pon dtg la jugak..~~...

nak bagitau ni..baru2 ni pada 7/7/2010(tak silap aku la..lupe dah..cepat tul lupe nih)..buat pertama kalinyer aku nengok citer twilight.. he he he he...memang tak tau sangat citer dia..tapi pertama kali aku tengok..aku dh jatuh CINTA..adeii..bahayo nih..tapi cerita kali ni memang best...

ok la..nanti sambung semula..daaa~~

Isnin, Jun 28, 2010

assalamualaikum dan salam sejahtera

yuhhuuu..aku berpuasa hari ini..alhamdulillah..
dh lame tak update kot kat sini..
hmm cuti hujung minggu baru ni tak de aktiviti sangat..sabtu..aku lepaking aje kat umah layan SAILORMOON..hehehehe..pastu ahad petang g cuci kete pastu terus g amcorp kat pj..cuci2 mate..hajat dihati nak beli simplysiti starter pack..habis la pulakkkk...kecewa tul..

ngeh...skang ni kat opis diaorg tengah makan2..huhuh makan ayam golek..yummyyyyyy..lazat..tapi aku kene bersabar sebab berpuasa..hu hu hu....dugaan dugaan... >_< ...

Isnin, Jun 21, 2010

Toy Story 3 - Official Trailer [HD]



assalamualaikum dan selamat sejahtera..

eheee...semalam kami g wayang lagi..hehehe..TOY STORY 3..memang best..full house..tempat duduk semuanya penuh..sib baik ader 2 aje tinggal lagi..tapi duk lain2 tempat..huhuh...sabo aje la..sampai penuh panggung..nak beli popcorn pon lembab..ramai betol org kat midvalley semalam..(biasanya hr minggu tak le ramai sangat)...pastu aku beli DVD Sailormoon..hehehe 1-200 episod..(adeiii habis duit aku)..hahahaha..bulan ni agak boros...adeiii~

Rabu, Jun 16, 2010

mimpi aneh

assalamualaikum dan salam sejahtera.

heheh semalam nyer citer tak de tajuk..boleh lak aku terlupa nak letak tajuk nyer..ngee~~..

hmmmm aku bermimpi lagi..masuk ni dh dua kali..agak pelik mimpi aku tu...pelik sampai aku asyik terpikir kan mimpi tu..huhuh..aku maleh nak pikir sangat..tapi entah la aku jadik takut lak..adoiii...sabar..mimpi hanyalah mainan tidur semata..
sudahnya aku tersedar lewat tadi..pastu sakit2 badan aku ni..lesu rasanyer.pastu bile masuk opis rasa tak bermaya..haiyo apa nak jadik ni cik norul oiiii...

Selasa, Jun 15, 2010

assalamualaikum dan salam sejahtera

hari ini seperti biasa..pagi dtg kerja..pastu kerja kerja..kalau nasib tak baik kene marah ngan bos..(huhu hr ni kene marah ngan bos..tp bos marah kat blakang aje..kat depan mulut manis..huh talam 2 muka nyer bos)..hahahha leh lak kutuk bos kat cni..heheh bukan la aku cume nak meluahkan aje..bukan nyer tak pernah kene marah...cume dh lame aje tak kene marah..ngee~~~..sambil aku menaip ni aku dengar lagu bila cinta ost LBS..."perginya dirimu merobek jantungku..hingga ku terjatuh dalam harapan"..heh..aku pernah rasa perasaan ni..tapi aku bangkit semula..alhamdulillah..

ehheee~~..tiket cuci musical 2 dh ader dlm genggaman ku..hohoho..tak sabo nak tunggu harinyer..adakah cerita dia sehebat yg pertama dulu...(tp yg pertama dulu best giler tak kering gusi aku duk dlm dewan aje..ketawa aje kerjanya..)

Isnin, Jun 14, 2010

Gio - Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Male- Full Version)



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

TRAILER (HQ) | LAGENDA BUDAK SETAN

THE KARATE KID - Official Trailer [HQ]

sila klik disini utk lebih lanjut

The A-Team Debut Movie Trailer [HD]

sila klik disini untuk sinopsis.

Nanny McPhee and the Big Bang - Official Movie Trailer HD

sila klik sini utk sinopsis

Killers - Official Trailer

sila klik di sini utk sinopsis.

wayang...

assalamualaikum dan salam sejahtera.

jumaat lepas aku bercuti kononnyer nak ziarah saudara mara ku dr kampung yg berada di putrajaya..eheh....kami g main bowling d alamanda..eheh..layan gakl sekali sekala main ramai2..

pastu sabtu hari tu..aku dan adik2 ku buat aktiviti seperti biasa..(sejak akhir2 ni suke sgt g nengok wayang)...membuang duit di GSC MIDVALLEY..hahahaha...kitaorg tinguk 3 cerita sekali gus tanpa henti..hahahahaha..memula masuk panggung 13,pastu 12dan akhir sekali 11..hehehe sebelah menyebelah..adei..rupernyer letih gakkan masuk kuar panggung ni..

first sekali tengaok citer A-TEAM..aku ni bukannyer suker sangat tinguk citer perang2 ni..entah cam ner raser nak tinguk lak citer ni..hehehe..memang tak rugi la..memang best..pastu kami layan citer LAGENDA BUDAK SETAN..hmm menarik gak citer ni..tapi yg buat aku tak puas hati tu...gambo2 dlm citer tu..kenapa mesti tunjuk muka pelakon2 aje..sebesar screen lak tu...hehehe..then akhir sekali KARETE KID..hahaha memang layann best sangat...(nanti aku postkan sinopsis dan trailer citer2 ni kat post yg lain erk)..

hmm pas kami habiskan aktiviti menonton..apa lagi perot dah keroncong...g makan kat rasa ayamass..kelaparan tahap max kami telah order set utk 4 org makan..miahahahah..dasat mehhh(maaf tiada gambo)....jangan tak caye licin semuanya kecuali ayam seketol ngan air suku jag tak habis..raser nak meletop perot dah..hahahahah..lepas tu g bersiar2 kat dalam MIDVALLEY..hehehehehe..

nak tahu tak masuk sabtu lepas dan dua minggu berturut aku g sana tinguk wayang..minggu sabtu yg lepas aku g sempena nak belanja adinda bongsuku..2 tiket wayang ngan 2 kali makan..kami tinguk KILLERS ngan NANNY MC P AND THE BIGBANG(yg tu pon aku post yg lain erk)...huhuh pokai minggu tu..tapi jalan2 sabtu baru ni adinda ngah yg belanje..semua dia nyer duit..hehehehe...nasib kau la ngah erk..

hmm satu kepuasan..walaupon duit habis..aku tak kisah..janji aku ngan adik2 aku gembira..hahahahaha..~ adei...(ikhlas ke ni...)...hmm tak lupe juga nak ucapkan terima kasih kepada adik ku si tengah kerana belanja ku makan dan tinguk wayang....

Selasa, Jun 08, 2010

update update..

assalamualaikum dan salam sejahtera,


lame betul aku tak menaip kat sini..macam biasa..banyak sebenarnya aku nak ceritakan..alhamdulillah setakat ini perjalanan kehidupan aku baik seperti biasa...


wawa..rakan baik ku pon dah selamat bernikah dengan jejaka pilihan dia..tinggal aku ajo agi nih..haihhh..bilo la den nak nikah ni..(hahaha cam org miang lak)...gambar??nanti la aku letak erk..hmm kesilapan besar aku masa wawa kawen ialah..aku tak bawak kamera..adeiii...cam no la leh tetinggal..jadinyer gambo2 yg ader sumernyer aku amik dr rakan2 terdekat..huhuh..


sabtu kelmarin aku g berfoya2 ngan adinda bongsu ku..iye la g belanje dia makan ngan tinguk wayang..(hadiah besday dia..7/6/..)..pokai la ckit hari tuuu...hhuhuhuh..kebetulan sebelum tu pon aku g berfoya2 ngan adik sepupu ku..belanje dia makan semperna besday dia...bayangkan eh..punyer la dh lamer aku janji nk belanje dia makan..seingat aku lepas SPM yg dulu..hahaha skang ni umur dia dh 22 tahun(x silap aku la)..huhuh tragis2..janji dh bertahun baru la terlaksana bulan lepas..ngeh ngeh ngeh ngeh..


aku ni kat opis lagi ni..nak balik dh pon..tapi lepaskan gian nak menaip kat cni..windu la..huhuhu..sama kamu wahai cik belog...~~

Selasa, Mei 11, 2010

10 Hal yang Dapat Membuat Anda Menjadi Wanita

(gambar hiasan)
1. dengan senyuman cantik anda yang membangkitkan rasa cinta dan menebar kasih sayang kepada orang lain.

2. dengan tutur kata baik anda yang dapat menjalinkan persahabatan yang dianjurkan syariat dan menghapus semua rasa dengki.

3. dengan ketulusan derma anda yang membahagiakan org miskin, mengembirakan orang fakir dan mengenyangkan org yang lapar.

4. dengan duduk manis bersama al-quran seraya membaca, merenugi makna, ,mengamalkan kadungannya, bertobat dan memohon ampun kepada-NYA.

5. dengan banyak zikir, memohon ampun, rajin berdoa dan suka memperbaharui taubat.

6. dengan mendidik anak-anak anda mendalami agama, mengajari mereka sunnah dan membimbing mereka kepada hal-hal yang berguna bagi mereka.

7. dengan rasa malu dan jilbab seperti yang diperintahkan Allah kepada anda sebagai saranan memelihara diri dan kehormatan anda.

8. dengan berteman bersama wanita-wanita yang baik dari kalangan mereka yang mempunyai rasa takut kepada Allah, menyukai pengalaman agama, dan menghormati norma-norma etika.

9. dengan berbakti kepada kedua orang tua, bersilaturahim, menghormati tetangga dan menjamin anak-anak yatim.

10. dengan membaca buku-buku yang bermanfaat, menelaah bacaan yang berguna.maka hal itu benar-benar merupakan hal yang amat menyenangkan lagi memberikan informasi yang benar.

(sumber dari FACEBOOK)

Isnin, Mei 10, 2010

Tafsiran Suka, Minat, Sayang Dan Cinta



cinta



kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita.Segala apa yg kita buat,kalau boleh nak dia tahu dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia,kita akan sentiasa berfikir ttg dirinya.(dlm erti kata lain: cinta ditujukan kpd seseorg yg kita selalu ingat dan mimpi...tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dgn hati yg ikhlas kpdnya walaupun dia buat tak tau aje)

sayang


kita memerlukan dia dimasa kita mahukan seseorg utk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita sayangkan seseorg yg menjadi TELINGA kpd masalah kita.(dlm erti kata lain: syg dtujukan kd seseorg yg boleh membuangkan masa dia utk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati krn kita bukannya cinta kpdnya.

suka


kita sukakan dia krn dia kelakar.dia happy-go-lucky.bila bersama dgn dia,kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut.tapi,kita taklah rindu sgt kat dia bila tak berjumpa seminggu...(dl erti kata lain: suka dtujukan kpd seseorg yg boleh menjadi pelawak kpd kita.kita akan suruh dia diam sekiranya keng kita dh nak pecah.)

minat


apa sesuatu pd dirinya yg menarik kita utk mendekatinya.(dlm erti kata lain: minat d tujukan kpd seseorg yg ada sifat,pribadi atau barang yg kita mahukan..)

tetapi kite kena ingat bahawa tanpa minat,suka dan sayang kita tak akan CINTA pada seseorang itu...........

(dipetik dari FACEBOOK)

Jumaat, April 16, 2010

oh tuhan terangkan hati dalam sanubari kuu..~~

assalamualaikum dan salam sejahtera,

wahai cik belog ku..maafkan aku krn lama tak update..sudah ku cube sedaya upaye ku utk update hari2..tapi aku tewas dek kesibukan kerja2 ku yg semakin melampau banyaknyer..(padahal kerja2 yg selalu aku buat)...tapi memang betol..sejak akhir2 ni puan-puan yg bekerja di department CMU banyak tul sumbatkan akaun yg perlu diterminate didalam pool aku..huhuhuh...2 hari lepas sahaja diaorg dh sumbatkan sebanyak 800 lebeh..adoiii...dh la minggu depan aku kene g training selama seminggu..huhuh bolehkah aku siapkan semua keje2 ku dlm minggu ini dlm keadaan system yg sangat sengal sekarang ni????...bukan tak de org tolong..tapi..selagi aku leh buat aku buat sampai habis dan termampu..(kononnyer tak nak menyusahkan org laa..huhuh)

hmmm sepanjang minggu ini aku diduga dengan pelbagai dugaan.." YA ALLAH KAU KUATKAN LA SEMANGAT AKU"...aku hadapai semua itu dengan senyuman..betul la kate org dgn senyuman akan hilangkan rasa gusar kat hati ni...kadang2 aku terpikir..semenjak dua menjak ni aku agak sensitif..(bukan semenjak dua menjak nyer..tapi sejak hakiki lagi seorg yg sensitif..huhuh)..tapi aku cuba ubah sikap negatif aku tu..aku buat tak tau ajeee..maleh nak layan perasaan tuu..tapi bile kite buat tak tahu ajee..akhirnya hati aku yg sakit..pastu mula la simpan dendam dalam hati..(aku tak sukeeeee!!!)....tapi skang ni semuaya yg aku buat semuanya salah..kononnyer semuanya berpunca dari aku dan semuanya aku!!!.."YA ALLAH KAU TEGUHKAN LAH IMAN KU"...

hmmm cukup la setakat ni..nanti aku sambung lagi....

Rabu, April 07, 2010

belum tido lagi...1.38am

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..


alhamdulillah..demam aku dh baik..cume tinggal batuk aje..masa ni tak tido lagi..apo nak jadi ni..huhuh...ni mesti gara2 minum kopi banyak sangat masa kat opis ni..huhuh...haihh..esok mesti ngantok nanti...hmm kene sediakan kopi nih esok pagi..(sebenarnya mmg hari2 minum kopi..x jumper kopi tak leh wat kejeeeee... =p)...sape yg suke minum kopi pepagi..tahu lah macammana kesegarannya dan nikmatnya air kopi ni..huhuhu...


sebenarnya aku dh rimas ngan keadaan blog aku nih...adei...bersepah...bile mase entah nak mengemas 'rumah' ni....huhuhu.


ok la aku nak tido...daa..selamat malam.. tamat..

Isnin, April 05, 2010

update!update!update!

assalamualaikum dan salam 1 malaysia.
"haiyaaaaaa!..semakin hali semakin malas ini bulak mau update ini belog"...huhuh hampir 7 hari lebih tak update...isk isk isk apa nak jadi ni...gini kisahnyerrr....
ehem ehem...kan post yg lepas aku ada bg tau kami di HQ kene g kursus selama 2 hari..ala 'Teaming With Passion'.."apa la nak passion-passion lagi..dh terlebih passion dh keje ni"..rungut aku dlm hati..huhh..pastu bile dh join satu hari kursus tu...wulawehhhhh...mmg best la...enjoy sangat..banyak menyedarkan dan memotivasi kan aku ni yg dh hampir give up nak keje..bila masuk aje ke dewan tu terdapat banyakkkkkkkkkkk poster2 kata semangat..I LOVE CHALLENGE, I SUPPORT YOU, TODAY IS A GREAT DAY, I AM A MENTAL WARRIOR dll.
tapi sayangnya tak de gambo.. =( ..semua duk dlm kamera org...huhuhuh
hmm ade lagi ni...nak tau tak aku sebenarnya baru aje baik dari demam panas.. =(..aku tak mau demam dh lepas ni...tak larat...tapi aku bangga ngan diri aku..walaupon demam tapi ku gagahkan diri pegi keje..I AM A MENTAL WARRIOR!!.YEAH!!..alhamdulillah hari ni aku dh baik demam..cume tinggal batul ngan selsema aje yg tak baik2 lagi...

Jumaat, Mac 26, 2010

janji letak gambar...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..
jeng jeng..seperti yg di janji kan ..terima lahhh...huhuhu..gambar kami berfoya-foya...(eheh..asal la budak nih sengal sangat malam ni)...kan hari tu aku ader janji mau letak gambar aku,nisa,aswad dan lulu..huhuh...

selamat hari jumaat

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
selamat hari jumaat...alhamdulillah aku masih bernafas di bumi ALLAH ini...
huh..hari2 mmg keje banyak..maleh dah nak citer..huhuh...
hmm esok 2 hari kene g training dalaman utk pekerja2 HQ aje dulu..'Teaming for Passion'...
semua kene g leeeeerr..WAJIB..baru aku nak ponteng..hahahaha..sabo aje laa..

Khamis, Mac 25, 2010

bila mahu tak diberi..bile tak mahu..mahu diberi pula.. =P

assalamualaikum dan salam 1 malaysia.
aku menaip dari umah ni..(habis tu kat mana lagi)..hehehe..apa la tajuk citer aku hari nih..korang layan aje la erk..hahahahaha
apa aku nak citer nih..hmmm..sabtu ahad ni aku ada kursus..satu hari lak tu sampai kul 6.30pm..sabo aje laaa..ape entah aku lupe dah tajuk kursus tu..tapi dapat cuti free 2 hari..hehehehe.....layannn...
bile time aku nakkan sangat barang tuuu..tak dapat..mcm2 alasan diberi..tapi bile aku memang tak mau dah..time2 tu la baru nak bagi cadangan laaaa...iskk...tension nihhh!!!

~ HANYA DIA ~

assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

"Ku cintainya kerana cara dia
Sungguh berbeda dari yang telah ku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati

Ku cintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percayakan janjinya"

[HANYA DIA-CTKD]

aduhaii..aku dah jatuh chenta dengan ini laguuu...sangat bermakna...alalalala..tapi ngan saper aku chentaaaa...hehehe...aku pon tak tau la ngan saperrr...tergantung tak bertali..(cam no tu??)

tapi AWAS...jangan jatuh cinta dgn MILIK org lain..(opss agak sensitif ni..)..tapi itu la yg berlaku zaman skang ni..aku tak paham laa..dah ader yg halal..tetap carik yg lain..dah berpunya pon masih tergila2kan org lain..dah mengikat janji pon masih berfoya2 dengan orang lain...dah dapat yg cantik/hensem etc. pon masih lagi bercerai berai atau berpisah..yang paling aku geram skali bagi yang sudah berkahwin....pelik aku...(hmm maleh nak ckp banyak sebab aku pon masih bujang..)...cube bayangkan kalau HAK kite di rampas atau diambil orang lain???cuba bayangkan...renung2kan....

ok..

Rabu, Mac 24, 2010

hari-hari lalu

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
[gambar hiasan]
oooo~~ dah lama tak meng'update kan diri disini..sorry my dear..terlalu la sibuk semenjak 2 menjak ni..sibuk ngan keje dan juga hal peribadi..(..uhuhu..sibuk la sangat cik oiii..)..

banyak perkra yg berlaku dalam tempoh beberapa minggu ni..ada berlaku kecurian, kekecewaan(cheeewah),kemarahan, macam2 lagi la...huh..memang minggu yg sangat mencabar buat aku....tapi aku HADAPI DENGAN SEYUMAN..huhuhu...

[gambar hiasan]

kalu aku marah ... org akan kate..." ala budak tu marah sampai takat tu ajeee..dia tak leh wat lebih dari tu.." tak pon kate cam ni..." ala..org takkan takut dengan dia laa..sebab dia bukannya pandai marah org..tgk la masa dia marah..dia boley senyum2 lagi..pastu ckp main2..."..tak pon ade ckp cam ni.." ala..kalu dia marah org takkan takut nyerr..sebab dia tu lembut hati..."...hmmm itu la biasanyer...hmm entahla...bg aku itu la cara aku..aku tak suke nak marah2 beria2 sangat..aku tak reti....aku masih lagi jaga mulut aku ni...sebab kalu ikutkan hati marah aku ni..memang macam2 yg akan keluar dari mulut aku ni..lebih baik aku relaxxx aje...lagi pon tak elok ikutkan hati dan perasaan sangat...bila aku nak marah aku sentiasa jaga ayat-ayat dari mengeluarkan perkataan yg boleh menyakitkan hati orang...(tapi kadang2 terlepas gak.. ;P)...

boleh bace artikel kat link ni..Cara-cara menahan marah menurut Islam <--renung2 kan dan selamat beramal... =)

hmmm..

ahad lepas sepupu ku aida masuk wad..kesian dia..skang ni ada kat wad ICU hospital temerloh..aku g melawat dia isnin baru2 ni..sayu hati aku masa g melawat dia..dh la duk dlm wad dan katil yg sama ngan arwah nenek aku..bertambah rasa sedih aku..semangat dia betul2 kuat..bila panggil nama dia..dia menyahut..aku yg rasa sakit tengok dia masa tu...


[gambar hiasan]

ahad lepas gak kami sekeluarga pegi makan angin kat WANGSA WALK(hehehe..x la jauh mn pon)..hmm ini adalah idea adinda bongsu ku.tetibe aje ajak kuar makan..kami makan kat restoren AYAM PENYET..huhuh..first time makan..hehehe..memang layan eh ayam tu..sedap gak...lepas makan..g window shopping..( tapi kuar gak duit nyerrr)...

heh..apa lagi erkk....hmmm sambung semula la erk..daaa....

Rabu, Mac 17, 2010

apabila tidur lewat...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
YAALLAH...ngantok nyerrrrrrrrrrrrrrr....apsal la mate ni asyik nak ngantokkkk ajee....(eheh marah kat mate lak..itu la sape suh tido lewat semalam.. =P)..
bestnyerrr dapat tilam ngan bantal ni..uuu~~~tapi apakan daya..aku kini ni pejabat...haihh...[hiasan]

Selasa, Mac 16, 2010

'rajin' nyerrrrr


assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

hari ni aku tersangatla 'rajin' nak buat keje..dari pagi sampai skang ni entah apa yg aku buat..satu keje pon tak habis...mate lak ngantuk... -_- ...dgn system nyer yg sengal.....

haihh..apebende la customer ni nak..membebel2..bla bla bla bla...dh tak leh nak buat cam ner..ini dia lak yg lebih tahu dr kami2 kat cni nih..pastu desak2 lagi..hmmm ape nak jadi ngan dunia skang ni...

Khamis, Mac 11, 2010

aktiviti tinguk wayang

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
hmm seperti yg dijanjikan aku akan upload gambo..tapi bukan gambar aku g berfoya2 dengan nisa,lulu,aswad..huhuhu..aku nak upload gambo yg aku g tengok ALICE WONDER LAND 3D kat TIMES SQUARE minggu lepas..(credit to echan sebab dia yg memandu hari tu..huhuh..maaf la aku tak lasak nak bwk kete tengah2 kl..huhu..)best gak citer ni...lagi2 tinguk 3D..haiyak..kalu dia kene baling batu..batu tu kene kat muke aku..hahahahaaa..(phm tak ni..)eheh...kalu tok pehe pegi la tinguk 3D..hahahaha..
sebenarnya ikut perancangan nak tinguk PUAKA NIANG RAPIK....pastu tak jadik..tup tup echan ajak g tinguk ALICE...pastu yg kelakarnya..aku ni dah la tak reti nak booking2 online ni...hahahaha..lawak2..pastu bile call rupenyer ckp ngan mesin ajee...hahah dah siap booking.....selama 29 tahun hidp ni...ni la first time booking tiket wayang online..itu yg agak sengal ckit tu..hahahahaha..selalunyer TERJAH ajeee..heheheh...(eheh tak malu cite eh..)
ok meh kite layan gambo2 lak...layannn..(sebenarnya tak banyak pon gambar)..

*hmm yummy sedapkan..sebelum tu wajib makan duluu..yeayyy...makan kat JOHNY RESTAURANT..(eh ye ke??)...huhuh..nampak sedap kan..pandai2 kami2 ni memasakkan..heheheheh*

*psstt..sengaja letak gambo gelap ni...hehehe..dr depan wawa,tengah echan dan hujung tu asiah..cube tengok2 betol2 apa yg pelik pada gambar nih..(tengah ketawa ni..)...*
hmm ok la..aku rasa sekian la untuk hari ni.....~~~~~

Rabu, Mac 10, 2010

buat ku tersenyum.. =)

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..
hmm yg ni bebetul dah lama tak update ni...haih...bukannyer aper..maleh sebenornyer..iskk maleh ajee...entah bile nak rajin nih...
macam2 cerita berlaku beberapa hari ni dan minggu lepas..alhamdulillah semua nya yang baik2 aja.. =)..
dan...alhamdulillah akhirnya semalam dapat jugak aku berkumpul bersama sahabat2 ku..dah lama benar aku abaikan mereka2 ini...salah aku gak..aku memang mengaku semua ini salah aku..MAAFKAN AKU TEMAN..rasa lega dapat lepak2 sama semalam..tapi rasa mcm sekejap aje..masa betol2 cemburukan kite berempat...gambar???hmm nanti aku letak gambar kami...
ok la...night..sweet dreamm.. ZZzzZZzzZzz

Rabu, Mac 03, 2010

jika aku jatuh hati

video

"Ya Allah..Seandainya telah engkau catatkan
Dia milikku tercipta buatku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagian antara kami
Agar kemesraan itu abadi...
Seandainya engkau takdirkan
Dia bukan milikku
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya
Ya Allah Ya Tuhanku
Pasrahkanlah aku dgn takdirmu
Sesungguhnya apa yg telah Engkau takdirkan Adalah yang terbaik buatku
Ya Allah
Engkau saja yg maha mgetahui "

amin..

Isnin, Mac 01, 2010

ader lagiii niihhhh...hehehehe

assalamualaikum dan salam satu malaysia..


ader lagi nak update nih...aku pon tak tau la..aku ni dah gile nengok tv nih..semua citer aku nengok..lalalala..skang ni pon tengah layan citer SIONG..bestt gakkk..(semuanyer best..ape yg tak best nyer..)..ni ader ckit sinopsis aku copy dari sini..

LAGENDA - SIONG
Mulai 15 feb 2010 (Isnin-Khamis)
Waktu : 4.30 TV3 / 8.30 mlm TV9

Siri terbaru di Lagenda, Siong merupakan adaptasi daripada filem lagenda Raja Bersiong. Kisahnya bermula dengan Raja Wakarima (Helmi Hussain) yang mahu kekal muda dengan menghisap darah manusia tetapi telah berjaya ditumpaskan oleh Arya Mitra (Abu Bakar Juah), pembesar istana. Tubuh Raja Wakarima telah dipasung oleh Arya Mitra dalam keranda untuk memastikan tiada kesan peninggalan Raja Wakarima kekal di kerajaan Pancadi.
Sebelum dipasung dan ditanam, Raja Wakarima telah bersumpah untuk kembali membalas dendam terhadap Arya Mitra dan keturunannya. Raja Wakarima cuma akan bangkit semula sekiranya kerandanya terkena suluhan cahaya matahari.
Selepas 400 tahun, Tajul Zaman (Gambit Saifullah), ialah seorang tokoh konglomerat muda yang suka berfoya-foya. Suatu hari, orang gajinya terhiris jari ketika memasak.
Selepas merasa makanan tersebut, bermulalah sisi gelap hidup Tajul Zaman yang ketagihan darah. Dia mula membunuh wanita-wanita muda yang didampinginya dengan menghisap darah mereka.
Seorang penulis novel misteri, Amzar (Pierre Andre) sedang mengkaji sejarah Negara Pancadi. Bersama kekasihnya, Ria Fajarina (Sheera Iskandar), mereka menjejaki lagenda Raja Wakarima dan menemui peninggalan risalah purba dan wasiat moyang Amzar yang disembunyikan di rumah pusaka.
Barulah Amzar mengetahui tentang sejarah nenek moyangnya. Pada masa yang sama, Raja Wakarima berjaya bebas selepas kerandanya ditemui sekumpulan pekerja buruh. Dendamnya untuk mencari keturunan Arya Mitra bermula.
Tajul Zaman kini beroleh kuasa pada matanya untuk memukau wanita. Dia telah merampas Ria daripada Amzar. Setelah Amzar mengetahui rahsia Tajul sebagai penghisap darah, dia telah bersepakat dengan jelmaan Raja Wakarima iaitu Pak Tua untuk membunuhnya. Namun, hakikatnya tidaklah semudah yang disangkakan. Apakah yang akan terjadi seterusnya?

aku masih disini lagii...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..

hari ni aku balik awalllll...hujan lebat...(alhamdulillah..)..pastu nengok citer NA-O-MEI..alahaiii...aku dah kemaruk cite niii...haiihhhh..bahayo ni..hari2 nak balik awal ajeeee...
ni aku letak sinopsis aku copy paste kat sini

SINOPSIS....
Naomei ni sebenarnya adalah nama orang... kisah hidup naomei... Naomei muda- puteri sarah, dia masuk islam nama sudah jadik aisyah naomei. Dalam diam2 naomei bercinta dengan Azhar (Ryzal Dunia Baru). Azhar adalah anak majikan dia. Sebelum Azhar further study, diorang kawin diam2.. n eventually Aisyah mengandung... Azhar dapat berita Aisyah mengandung after dia fly to Aussie.. Then Aisyah berkorban simpan rahsia, but majikan dia dapat detect sebab dia asyik loya2.. Then bawak pergi cek doktor, she is positive mengandung. So majikan dia halau dia.

During the pregnancy period tu, Aisyah Naomei dah pindah ke utara Malaysia, duduk dalam satu rumah usang kepunyaan Maimon (Wan Maimunah) sampailah dia bersalin sendiri dalam rumah usang tu. Esoknya Maimon ke rumah tersebut dan menjumpai Aisyah lalu dibawa balik dan dijaga. Anak yang dilahirkannya itu diberi nama NAOMEI.

Beberapa bulan kemudian, Aisyah nekad mahu bekerja dinegeri lain kerana Moon- adik majikan lamanya sering mengekorinya. Lalu Aisyah meninggalkan anaknya dibawah jagaan Maimon dan Kassim (Kaza). Aisyah berpindah untuk bekerja disempadan. Aisyah dapat kerja disebuah kilang, dan dikilang itu ada seorang supervisor bernama Ayie (Syed Ali) yang menaruh hati kepada Aisyah dan mengajak Aisyah kahwin. Aisyah sebenarnya tak suke Ayie, tapi sebab Ayie ugut yang dia ada simpan satu rahsia Aisyah, dia pun kawin.

Dalam masa itu, NAOMEI anak Aisyah dijaga ibarat anak sendiri oleh kedua-dua suami isteri Kassim dan Maimon.. Dan selepas Aisyah berkahwin, dia terus meletakkan hak jagaan NAOMEI dibawah Kassim dan isterinya. Hasil perkahwinan kedua Aisyah, dia mengandung. Dalam pada itu, Ayie mula menunjukkan belangnya; seorang kaki pukul.. Cukup sembilan bulan Aisyah bersalin anak perempuan dan diberi nama Kamelia.

Berbalik pada Azhar (Ryzal), lepas tiga tahun di Aussie, dia balik n mendapati Aisyah dah tidak bekerja kat rumah dia lagi.. Dia cuba nak cari dan akhirnya mengaku pada parents dia yang diorang dah kawin. Parents Azhar minta Azhar lupakan dan cari perempuan lain untuk dijadikan isteri. Akhirnya Azhar memilih Ann Ngasri sebagai isteri, Ann ( lupalah nama watak) adalah seorang janda anak satu. Anaknya bernama Arman.

salah lagi....

assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

hellu my dear blog..sebenarnyer lame aku tak update ni..cume kelmarin aje aku start update blog ni..banyak perkara terjadi minggu lepas..dengan bebanan kerja nyer..(terbeban ngan kerja org lain)...hari ni pon nyaris2..hhahahaha...sib baik tak jadik..hehehe..

ahaihhh..apsal la hari ni aku rasa susah hati ni..sesak nafas rasernyer nih....

hmm kadang2 aku akan luahkan apa yg aku tak puas hati disini (tapi bukan kadang2..selalu sangat.. =P)..tapi ianya hanya sekadar luahan..salah ker??tak bermaksud apa2...bile ia sekadar luahan maknanya ia takkan disimpan didalam hati...tapi oleh kerana itu ada sahaja org yg terasa atau .... apa2 ajalah...tapi disini aku nak MINTA MAAF kepada sesiapa yg terasa atau terguris dengan catatan aku ini..
psst:aku harap catatan aku hari ni tak mengguris hati sesiapa...

Ahad, Februari 28, 2010

ANTARA






ANTARA neraka dan syurga..ANTARA dosa dan pahala..ANTARA halal dan haram..ANTARA cinta dunia dan cinta akhirat...ANTARA nafsu dan iman...ANTARA realiti dan fantasi...

*************************************************************************************

Sebuah KARYA EIRMA FATIMA dan arahan ELLY SURIATY bersama lakunan hebat NASHA AZIZ, FAHRIN AHMAD, HARYANTO, ANNE ABDULLAH dan lain lain lagi manakala JAMAL ABDILLAH, ZIANA ZAIN, HATTAN, LAN TYPWRITTER, WANA, IQWAL, AHDAN akan hiburkan anda dengan lagu-lagu popular Arjuna, Laskar Cinta, Mentari Di Ufuk Timur, Melawan Ar...us, Istana Menanti, Kepadamu Kekasih, Makhluk Tuhan Paling Seksi, Pintu Rindu, Meniti Titian Usang dan banyak lagi....

Konsep persembahan ini adalah sebuah Pantomin. Nyanyian dan lakonan akan digabungkan didalam sebuah penceritaan yang menarik. Antara … mengisahkan perjalanan awal kejadian manusia. Nabi Adam (as) dan Hawa. Ia juga akan menyentuh perjalanan kehidupan manusia; dari kelahiran, alam hayat, alam baqa, syurga dan neraka.

Adam dan Hawa memulakan kehidupan mereka di alam syurga, tetapi kerana tergoda dengan hasutan iblis, keduanya terlontar ke bumi. Di alam dunia, iblis terus meraja dan manusia berpalit dengan noda dan dosa. Yang lemah imannya akan hanyut dan tewas, manakala yang kental imannya akan berjaya mempertahankan akidahnya.Setiap yang hidup akan menghadapi kematian. Di alam barzakh segala dosa dan pahala akan diperhitungkan. Dari alam barzakh, manusia akan berpindah ke Padang Masyar dan setiap orang akan melalui titian siratul mustaqim. Amal dan pahalalah yang akan menentukan syurga dan neraka.

*************************************************************************************
assalamualaikum dan salam 1 malaysia

ehemm dah lama rasanyer aku tak update my blog ni..bukannyer apa..oleh kerana sangattt laaaa'rajin' aku ini..hahahahahaaaa....ape nak jadik ni..

hari ni aku ngan adik2 ku pergi menonton teater ANTARA....aku rasa rugi la kalau sesiapa tak pegi tengok teater ni...memang sangat bagus...memang anda tak rugi kalau pergi menonton..pasti ada sesuatu yg anda boleh dapat dan nampak...

Jumaat, Februari 19, 2010

cerita hari ini...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia

hari ni aku cuti...yippiiiiii.....lega dan ringan sikit kepala otak ni..tak semak sangat...sibuk ber'FB' aje hari nih..heheheh..main semua game2 yg ader kat dlm FB..pastu aku memasak..fiuhh lama giler tak memasak..( malu eh...)..betol tak tipu nih...tergagap la gak aku memasak tadi...tapi best ar gak aku masak..(puji diri sendirik)..hahahahaha...
kat umah ada ayahlong, maklong dan kak long...(semua long...)..hehehehe..

Rabu, Februari 17, 2010

ader ker???

assalamualaikum dan salam 1 malaysia,

cuti panjang lepas 24 jam aku asyik duk ngadap laptop adikku ajee...(mujur la dia demam leh ar aku gune jap)..huhuh...dah lama aku tak layan FARMVILLE,PETVILLE dan segala macam game yg ader kat FB tuh semua aku layan ajeee...huhuhu maka berduyun2 la segala macam bonus kat wall aku..hahahahaha..adoiii apa nak jadik nih... [>_<]

[gambar hiasan]

kadang2 bile aku terpikir...ader kawan ke aku ni???hahahah..mana taknyer...hidup seharian aku..keje keje keje kejeeeeeeeee aje memanjang..kawan2 semua aku tinggalkan...[>_<]...kesian kawan2 aku semua.. [-_-]...kesian kat aku gak...hidup tanpa kawan2..memang tak meriah(sedihkan...)....kadang2 aku sedar gak..hmm entahla...lebih suke mendiamkan diri ajee..dann...hmm entahla..susah nak bg tau...kenapa aku macam ni....ader sejarah di sebaliknyer..hmmm...kawan2 sek men aku dulu pon terus aku tinggalkan..(itu pon ader sebabnyer)..bukan aku tak nak bkawan..cume..hmmm entahla..aku nak buktikan pada 'seseorg' tu..yg aku ni boleh hidup tanpa kawan2...sejak tu aku kurang bersosial..(maksudnyer kurang berkawan)..tapi malangnyer 'seseorg' tu tak perasan..malah dikatanya pulak aku ni SOMBONG tak nak bergaul dgn org sekeliling..huh!..adil ker??patut ker???hmmm...sampai sekarang ni aku rasa macam tak de kawan..(kawan budak2 opis aje)...bile aku nak ajak kawan2 kuar jalan2 ker..duk kat kedai mamak ker..sampai aku tak tau nak ajak saper...(terukkan..)..hmm..


[gambar hiasan]


pssttt:kadang2 bukannyer tak de org ajak melepak2 nih...aku aje yg maleh..miahahah..adeii

Selasa, Februari 16, 2010

bersosial bersama adikku..

assalamualaikum dan salam 1malaysia...

pada sabtu bersamaan 13/2/2010..jam...hehehe lupe lak jam brapa..oleh kerana terlalu buhsan dan tak tahu nak buat apa..lalu aku mengajak adik bongsuku g berfoya2(x ajak si tengah sebab dia demam..sian dia)..huhuhuh..g window2 sopping la..(tp abih gak duit =P)..setelah penat ber'window' shopping, lalu aku mengajak adikku makan...makan di secret recipe..(syhhh ini rahsia..)..hahahahah...lama tak belanje dia makan..lepas ni lak kene belanje si tengah lak..(susahnyer jadik kakak sulung nih...hahahahahaaa)..ok laaa..layan aje la gambar2 dbawah ni erk.....


Isnin, Februari 15, 2010

Bisikan rindu

[sumber:youtube]

Ku tahu di hati mu
Kau selindung bisikan rindu
Berlabuh bayangmu menagih kasih sepiku

Kau pernah mu bertamu... See more
Yang telah ku serah hidup seluruhku
Dan hanya dirimu kan ku ingati selalu waktu

Sengketa menjauh kita bersama
Asmara terluka beralah air mata
Ku inginmu selama dengan janji setia
Tanpa ragu berbicara cinta
Kau segala

Ku setegar menunggu
Walau terulang menyayangmu tulusku
Kau pergi berlalu kemaafanmu dambaku

Percaya mu mahu ku begitu ke sisimu
Kutuju bisa abadi bertemu dalam kalbu

Kuingin mu selama dengan janji setia
Tanpa ragu bicara cinta
Kau segala
Kau segala

[sumber lirik: ezone4u.blogspot]

*psssttt:aku dah jatuh chenta ngan citer NA-O-Mei nih..lalala..lagu ni pon best arrr...

Menyesal (ost tasbih cinta)

[sumber:youtube]

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

[sumber lirik: infomusik-board]

Ahad, Februari 14, 2010

cuti cuti cuti

assalamualaikum dan salam 1 malaysia

(gambar hiasan)

Selamat Tahun Baru Cina..GONG XI FATT CHAI..(tul ke ejaan ni).aummm..aummm...aummmm..eheh maklumla tahun harimau..huhuh
cuti panjang lagi...seperti biasa la...lebih selesa berada dirumah...(tapi tadi aku ngan adik aku g berfoya2..)..heheheheheee...
haisshhhh aku ni dah tak betol agaknyer..mn tak nyer..waktu2 cuti cam ni pon aku masih ingat keje kat pejabat..(penyakit gile kerja)...huhuhuhu..apa nak jadi nih..tak leh ker aku bercuti dgn aman dan damai..
esok..(kiranya hari ni la)..kami sekeluarga nak balik kpg...(kene balik gak)...rumah pon tunggang terbalik..aduyaiiiiiii....ingatkan cuti panjang ni leh ar aku kemas almari baju aku tu..(eheh..ingatkan nak kemas umah..)..nanti kate aku buat umah ni cam HOTEL ajeee...(terguris aku dgr ade org ckp aku camni)...

(semua diatas gambar hiasan)

2 3 menjak ni aku asyik tido lewat ajer..pastu makan pon cam dah tak leh nak control...asyik nak makan nak makan nak makan...huhu.kelmarin aku makan KFC ngan McD..aduyaaaaiii..fast food..rosak rosak..ingatkan tak nak la makan semua2 tu..tapi.........huhuh faham2 aje laaa...roak diet aku..hahahaha
ok la tibe masanyer aku melelapkan mate..esok nak drive..daaa....

Jumaat, Februari 12, 2010

apa itu perasaan?????????

assalamualikum dan salam 1 malaysia.

tak de perasaan ke aku ni??hmmm..

ader org kata aku ni kekurangan perasaan..eheh..cam ne tu..perasaan??macam2 perasaan...kan ader perasaan sedih,marah,takut,risau & mcm2 perasaan lagi...kadang2 aku maleh nak layan perasaan2 ni..itu membuat aku seperti org tiada perasaan. ...kalu aku kene marah..aku diam aje..tapi...sampai kadang2 tu melukakan hati org sekeliling aku..MAAFKAN AKU...

Khamis, Februari 11, 2010

kata- kata menyakitkan????

assalamualaikum dan salam satu malaysia

pelikkan..kadang2 apa yg kiter perkatakan atau apa yg kite tuliskan..tanpa kite sedari akan melukakan atau buat seseorang terasa...kenapa cam tu yee..sebenarnya tak bermaksud pon nak lukakan sesiapa.. aku minta maaf..atau dalam bahasa inggeris nyer.."I'M SORRY'...ianya hanya sekadar buat renungan bersama...hmm pelik...
dah juge hari ni aku terpksa men'delete' seseorg dlm friend list aku di FB....hmm sory..aku terpaksa..sebab ia boleh mencetuskan lagi kontroversi...hahahahaha..adoi yaaa.
????????????????????????????????

Selasa, Februari 09, 2010

bila cinta pudar

assalamualaikum dan salam 1 malaysia

[gambar hiasan]

fiuh!!panas tul malam ni..bukan malam ni aje..dah 2 3 malam panas..bahang rasanyer..alhamdulillah malam ni hujan...sejuk ckit dlm rumah ni angin masuk..

[gambar hiasan]

semenjak 2 3 menjak ni aku kerap kali meluahkan rasa tak pueh hati pasal keje..huhuhuh...kadang2 terpikir gak nak tukar kerja lain..hmm maksud aku carik kerja lain..(opsss)..hmmmcm menarik gak kan..mama ngan abah aku pon dah banyak kali suruh aku buat cam tu..tapi aku ini aje yg degil...tak mo carik kerja lain..hmm entah la...pd asalnyer memang aku agak tertekan..(ala biasa la kerja mana tak tension kan)..

[gambar hiasan]

tapi lama2 aku jatuh cinta ngan kerja aku skang ni...aku terima dengan hati terbuka..walaupon kadang2 kene maki..kene macam2 la ngan bos..(dulu la)..tapi aku cube bertahan..alhamdulillah aku masih teguh kat sana..16/2 ni genaplah 4 tahun aku kerja kat tempat skang ni..(lama kan..)..dah ramai org keluar masuk kat tempat keje aku tu..tapi aku aje yg bertahan..(ader la lagi org2 lama 2 3 org)...aku rasa bangga kerana aku dapat bertahan secara fizikal dan mental kerja kat sana..(huh bunyiknyer macam sangat dasyat kan..)..eheh...bayang kan eh..dulu mula2 aku masuk dulu hanya ada 7 org aje dlm opis tu..( 7org tu termasuk aku ngan bos)..tapi skang ni kat dalam 2 ade nak dekat 20 org..bayangkan..begitu ketara jumlahnya..dari 7 org kpd 20..paham2 aja lah kalu dah ramai2 tu..mula la ada bermacam perangai...

[gambar hiasan]

tapi sejak2 akhir ni..entahla..rasa cinta aku pada kerjaya aku dah makin pudar..(cehhh)..betol nih...aku asyik berkira2 aje nak buat sesuatu kerja tu...aku rasa menyampah...meluat..eee semua ada la...nak buat kerja pon dah tak ikhlas...(kenapa ye jadik cam ni)..aku rimas tau..susah nak buat keje...mungkin dah tiba masanya aku mencari sesuatu yang baru...yaaa!!..aku akan mulakan sesuatu yang baru..mungkin dgn perasaan tu aku mula nak carik kerja2 lain.hmmm...
semoga KAU berikan aku petunjuk YA ALLAH...
hmm agak panjang coretan aku malam ni...nite.

kerja ikhlas....

assalamualaikum dan salam 1 malaysia


hari hari aku seperti biasa..membuat kerja2 kebajikan..hahahaha..tak de la..apa2 pun ia tetap kerja aku..nak tak nak kene buat gak..cerita kat sesaper pon org memang takkan paham ..mungkin aader yg paham...aku tak kata semua la...hmm apa2 aje la kan
[gambar hiasan]
...bile banyak sangat demand..lama2 org menyampah...jadi aku kene ambil langkah layan aje laaaa....aku mesti bertanggungjawab terhadapp kerja biarpun ia bukan kerja aku...kerja kene dengan ikhlas(tapii..ikhlas ke aku hari ni..hahahahaha)...bile kerja tak ikhlas..cakap pon tunggang terbalik..hahahahaha..adoi laaa..tekanan perasaan tul laaaa....LALALALALALA...semenjak menjak ni banyak luahan pasal kerja..huhuhuh..bengong jap...hmmm tak pe..KERJA LA RAJIN2..dan DENGAN HATI YANG IKHLAS>>>chaiyok chaiyok...~~~

Isnin, Februari 08, 2010

tak ape laaa~~~

assalamualaikum dan salam 1 malaysia

[gambar hiasan]

akhirnya aku dah buat kate putus..raser cam besar2 kan perkara ni lak..ngeee..aku setuju aje la tanpa apa2 syarat..huhuh..."apa yg penting..kerjasamaaa...~~"(wonderpet)..kalu di layan jugak hati besi aku ni..purak peranda semua jadiknyerrr....huhuh..takpe la..mengalah aje laaa..~~~...(memang selalu macam ni)
maleh nak sesak kan otak aku ngan masalah keje..banyakkkkkkkkkk lagi masalah lain aku nak pikir...(huh letih nak jage perasaan hati org ni)...lebih baik jadik diri sendiri...lantak la org nak kate aper???(letih letih..haiya)...walaupon org kate mende ni sebenarnya tak de masalah..tapi bg aku ia tetap masalah...hmmm entah la...(rasa di pergunakan...what the......)..hmmm tak pe..aku kena berfikiran positif....positif...positif...positif...esok kene kerja dgn hati yg ikhlas dan ikhlas..huhuhu....lagi sekali.."apa yang penting....KERJASAMA...~~~"..yeahhhhh!

apabila sudah menggedik..

[gambar hiasan]

assalamualaikum dan salam 1 malaysia..

haihhhhh!!!aku ni pot pet pot pettttt...raser letih gak..merapu2 cakapnyer..bile dah cakap banyak hari ni rasa cam....hmmm entah la...macam biasa..kalu aku yg suarakan rasa tak pueh hati..pastu aku lak yg rasa bersalah..(huhuh susah tul jadik org baik2 nih..hehehe perasan lak)..haisshhh gedik tul....


tajuk hari ni...BIOL~~

[gambar hiasan]

assalamualaikum dan salam 1 malaysia

haiyoooo aku pon tak tau kenapa hari ni..tapi memang tekanan perasaan aku dibuatnyer...sakit hati!bengang!..itula selalu sangat menjaga hati dan mengalah..ini lah jadinyer..org senang2 nak memperkotak katikkan kite..eeeee..bak kate wawa..aku hari ni dah biolll..hahahahaha...jgn sampai aku ambil tindakan melulu.."apa kau ingat kau tu ada masalah ko leh letakkan kerja engko pada org lain"..eeee memang dah melampau.....arghhhH!!!! aku dah geram nihhhh...."habis tu aku yg selalu ader kat opis..tak penah MC atau datang lewat sesuke hati ko ingat aku ni ader maser ker nak buat keje engkoooo....!!"..huh!!..hampeh!!

Ahad, Februari 07, 2010

소녀시대(Girls' Generation)_Oh!(오)_MusicVideo(뮤직비디오)

eheh....ni lagu terbaru dari Girl Generation..OH!!..
cuteeee!!!..huhuhuh...

Khamis, Februari 04, 2010

Apabila Cinta Tiada Lagi

oleh: Noraini Abd.Razak(Mingguan Malaysia 31 Jan 2010)


[gambar hiasan]

Orang kata masa bercinta semuanya indah. Bila ditanya, pasangan kekasih pantas memberi ulasan.Kata-kata melankolik dan retorik menghiasi dunia percintaan. ketika itu perkara remeh temeh tidak dihiraukan. Kalau dimarahi kerana terlewat atau terlupa,tidak mengapa. Sedikit rasa marah terubat dengan pujuk rayu.

Di awal percintaan, pasangan kekasih sanggup sehidup semati. Segala sifat buruk disimpan ra

pi. Yang ditampilkan semuanya yang baik-baik. Makan penuh beradap, tutur kata penuh tertib, penampilan pula sentiasa kemas dan kelihatan cantik atau segak.

Segala rahsia percintaan disimpan berbunga di dalam hati. Jika ada yang bertanya akan terpacul susunan ayat seperti ini. Kami serasi, saya telah bertemu pasangan hidup, dia seorang yang penyayang, penyabar dan pelbagai lagi. Tidak ada kata-kata nista semasa bercinta. Yang ada hanya kata-kata pujian dan ayat-ayat cinta yang mampu mencairkan perasaan. Masa bercinta juga sarat dengan taburan janji.

Sanggup meredah lautan api, jika si kekasih mahu menikmati secangkir kopi, biar pun hujan lebat sanggup saja dituruti . Janji diukir umpama memahat pokok getah tanpa memikirkan kesannya akan kekal di situ selagi pokoknya tidak tumbang.

Semuanya boleh dilaksanakan. Tiada yang tidak boleh, tiada yang mustahil, tiada juga halangan. Taburan janji umpama butiran pasir dipantai- tanpa disedari akan ada ombak yang datang membawa bersama pasir-pasir itu.

Boleh saja dikatakan orang bercinta umpama lupa kepada dunia realiti. Lupa, bahawa bukan semua percintaan akan berakhir di gerbang perkahwinan, dan tidak semua perkahwinan akan kekal selamanya.

[gambar hiasan]

Sebab itu apabila kasih mula menghambar dan cinta semakin pudar, ada pasangan kekasih lupa rutin semasa bercinta. segala rasasayang sekelip mata bertukar benci. Semua janji terlerai tanpa ada satu pun yang melekat dihati. Yang dulu serasi bertukar benci,kalau dulu sangat memahami kini semuanya tidak dimengerti.

Lebih memedihkan pasangan bercinta hanya sedar tentang realiti apabila putus cinta. Semua perangai buruk yang ketika bercinta boleh ditolak tepi muncul satu persatu menambah sakit hati. Keadaan itu berlaku terutamanya apabila bekas kekasih ada pasangan baru. Kalau dulu pasangan kekasih mahu berkongsi keceriaan dan keindahan dengan dunia, kini sebaliknya.

Segala sifat buruk bekas kekasih tidak lagi bertakhta di hati. Semuanya didedahkan, tanpa ada rasa bersalah dan tidak diketahui apa matlamatnya. Mungkin tidak mahu orang lain jatuh hati kepada bekas kekasih atau sebagai peringatan kepada bakal kekasih agar berhati-hati supaya tidak menjadi mangsa seterusnya.

Ketika itu tidak timbul lagi soal menjaga hati. Sedangkan sepatutnya apapun yang terjadi – sama ada bahagia atau derita di penghujung kisah cinta – tidak boleh dijadikan alasan untuk berpaling tadah. Bukan juga alasan untuk memburuk-burukkan pasangan apatah lagi menerusi media yang menjadi tumpuan umum.

Hakikatnya masam dan manis percintaan mesti diterima. Mendedahkan keaiban bekas kekasih bukan kaedah terbaik untuk memadamkan kisah cinta yang sebelum itu disulam indah. Ia juga tidak akan membantu memperbaiki hubungan yang telah terputus sebaliknya menambah buruk keadaan. Jika cinta tiada lagi,maka biarkan ia berlaku pergi. Jangan diungkit segala sakit hati dan cuba mendedahkan keaiban bekas kekasih. Natijahnya tidak mustahil suatu hari nanti keburukan diri sendiri akan tersebar luas. Bercinta untuk bahagia, tetapi tidak bercinta pun belum tentu tidak bahagia. Ini kerana cinta membawa maksud yang sangat luas. Dan kebanyakan cinta tidak bertahan lama. Ada jodoh menjadi penentunya dan ada ajal yang menjadi pemisah. Justeru hakikat cinta mesti diterima. Jika kita sedia utk bercinta maka kita mesti bersiap. Bersiap untuk hanyut dalam keindahan bercinta, mengharungi segala rasa sakit hati dan membendung rasa benci.