Blogger news

Rabu, September 16, 2009

TAHAJJUD CINTA

yeaa!!!akhirnya album ni dah ada dlm tangan aku..alhamdulillah...
semua lagu best....huhuhuh....~~~
ok la nanti sambung semula..

Selasa, September 15, 2009

Seems like Wonder Girls have been out “partying” at fashion shows & runway this week.
Check out the girls’ outfits, Mickey Mouse themed? @_@[sumber: wonderfulsworld.com]

Isnin, September 14, 2009

drama nur kasih

citer ni memang best...skang tengah popular kat tv3 tayangan jam 9 hingga 10mlm..
aku letakkan soudtrack lagu nur kasih..lagu nur kasih nanyian yassin..best..layannn

sinopsis:
Nur Kasih mengisahkan dua beradik, Aidil dan Adam, yang mempunyai karaktor yang sangat berbeza. Aidil seorang anak yang akur kepada segala perintah ibu bapanya, penyabar dan cukup menyayangi adiknya. Dia mengambil jurusan undang-undang di Universiti ...Al-Azhar, Mesir dan bercita-cita untuk menjadi seorang peguam syariah. Adam pula hidup dalam suasana yang penuh eksotik di Australia, mengambil jurusan seni bina dan bercita-cita besar untuk membuka firma seni bina sendiri di Sydney. Adam seorang yang berdikari dan tegas dalam setiap keputusan yang diambil dalam hidupnya. Ternyata anak-anak Ustaz Hassan dan Hajjah Khadijah ini sama-sama berjaya dalam pelajaran tetapi hanya seorang yang mendapat kepercayaan penuh oleh ibu bapa sendiri. Ustaz Hassan berkawan baik dengan imam kampung, Ustaz Abu Bakar, yang mempunyai dua orang anak perempuan, Nur Amina dan Siti Sarah. Nur seorang pelajar terbaik di kampungnya dan bercita-cita tinggi untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti. Malangnya keluarga Nur tidak mampu untuk menanggung perbelanjaan tetapi dia tetap berusaha untuk memohon pinjaman dan biasiswa tetapi malang tetap menimpa apabila dia menerima kunjungan peminangan Ustaz Hassan. Ustaz Hassan bertanya kepada Aidil siapakah wanita pilihannya untuk dijadikan isteri. Aidil tanpa berfikir panjang terus menyatakan minatnya terhadap Nur Amina. Tetapi keputusan yang diambil Ustaz Hassan semasa hari peminangan mengejutkan keluarganya kerana dia memutuskan Adam untuk memperisterikan Nur Amina, bukan Aidil. Walaupun kecewa, Aidil tetap bersabar dan memahami niat baik ayahnya yang cuba untuk menolong Adam. Aidil yang sangat mengambil berat tentang adiknya sentiasa memberi nasihat untuk tidak melawan kehendak ibu dan ayahnya yang semakin tenat serta tidak mensia-siakan isteri dan perempuan seperti Nur Amina. Masa berlalu… Dengan berbekalkan perasaan sedih kerana kehilangan seorang ayah dan gadis yang dicintai, Aidil tetap meneruskan kehidupannya sebagai seorang peguam di mahkamah negeri. Adam pula berhijrah kembali ke Australia untuk meneruskan pengajian dan berjumpa dengan kekasih hati, Katrina. Nur ditinggalkan dan hidup dalam penipuan terhadap ibu bapanya yang mempercayai dia mengikut suami berhijrah ke Australia walhal kini hidup sendirian di Kuala Lumpur. Tetapi ini tidak menjadikan penghalang baginya untuk memegang segulung ijazah dalam jurusan seni bina di salah sebuah universiti terkemuka di Kuala Lumpur. Oleh kerana terlalu gah dengan kehidupan di negara orang, arwah ayah dipersoalkan, ibu di kampung dilupakan, isteri sendiri diabaikan. Pelbagai masalah yang dilakukan oleh Adam tanpa menyedari akibatnya yang akan memakan diri sendiri. Adam tetap mengamalkan tabiat buruknya yang cukup untuk memesongkan diri dari agama. Dan kerana nafsu, dia berkahwin dengan Katrina tanpa memberitahu hal sebenar tentang isteri yang telah dibiarkan. Segalanya berubah apabila kemalangan tragik berlaku yang melibatkan Adam dan Katrina. Apakah kesudahan drama ini
video

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih

facebook : http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/pages/Drama-Nur-Kasih/107850046496?ref=nf


Rabu, September 09, 2009

TAHAJJUD CINTA

huhuh~~~ album ct kuar hari ni leww..090909..cantik tarikh ni...bile nak g beli ni???..dengar kate album ni limited...huhuhu~~~saper nak tolong belikan niii????

citer ni aku cilok darik belog adik aku..sorry ngah..hehehehe..

Ahad, September 06, 2009

korean - romantic video

tak tau citer apa ni..tapi sangat romantik..dan sedey...layannnn...

video

[sumber:youtube.com]

Sabtu, September 05, 2009

Solbi / You will be punished

video

You saying, "Let's break up, really sorry..."
No No Never
No mater how your heart has changed,
I can't accept it, I can't do that.

Though I've given you everything,
Are you going, really?
Will you tell me at least the reason why?
I can't understand you at all.
I can't bear to let you go.

What's going on with you? 
Did I do something wrong?
Do I love you too much? Is it a burden to you?
How could the love change?
Was it such an easy thing for you?
Are you really such a man?
You'll be suffering the same scar you've left me.

You saying, "Be happy, don't wait for me..."
No No Never
I'm going to live most unhappily.
I won't sleep nor eat until you come back to me.

What's going on with you?
Did I do something wrong?
Do I love you too much? Is it a burden to you?
How could the love change?
Was it such an easy thing for you?
Are you really such a man?
You'll be suffering the same scar you've left me.

I can't even catch my breath.
I have no confidence to see your face.
It's the same as to be killed.

They say love is cured by another love.
But I don't think I can manage that way.
For me, there's nobody other than you.

Tears keep flowing down,
I can't stay here any longer.
I'm going to stand up first. I'm hitting the way.
Don't follow me. Don't give me the smallest hope.

[sumber:youtube.com]

Jumaat, September 04, 2009

GAMBAR DATO' SITI

uhuuuu..aku amik secara random jer kat dlm tenet...

Khamis, September 03, 2009

Shinae(video)

'Shin ae' after Marriage

video

Entertainment Weekly - Shin Ae getting married and short interview at Airport

video

[sumber: youtube.com]

2ne1 ~ I Don't Care

group ni agak popular sejak akhir2 ni(kat korea laaaa)..kat mana2 pon ada citer tentang group ni(kat web2 artis korea)..group ni ada 4 orang..Lee Chae Rin 18thn, Park Bom 25thn, Sandara Park 24thn, Gong Min-ji <--kalu ikutkan dia ni yg paling mude sekali umur dia 15thn
lama2 dengar best lak lagu ni...
hmm leh tahan la lagu group ni..ni aku letakkan video versi mv ngan unplugged..lagu yang sama..layannnnnnnnzzzz

versi MV(english subtitle)

video

versi unplagged

video

Rabu, September 02, 2009

LAMAN-1

ni ada beberapa gambar dari kamera wawa(aku kutip gambo ni dari blog wawa)

huhu..sempat berposing lagi ni..ni masa tengah tunggu wife2 diaorg ni dtg...(fadzni ngan abg sepol)

berposing sebelah kete zaidi sebelum bertolak....(depan:adly,wawa,zaidi,yuni,aku,shida & ikhsan/duduk:shah)

gambar waktu siang

gambar waktu malam
abg sepol bersama isteri(kak ekin) dan baby(sara khadija)
posing selepas makan..huhuhuhuh~wawa dan aku~

Official Pictures Of Wonder Girls In Nashville


[credits:kimyoobin.wordpress.com]